Om Konkurransen

Klatrekongen er en løpende oversikt over de beste bakkesyklistene i de fem største byene i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Listene lages utifra sykkeltidene opp tre av de mest prestisjefulle lokale bakkene i de respektive byene, og alle dataene hentes fra applikasjonen Strava. Om du vil være med gjøres dette ganske enkelt ved at man legger opp sine treningsdata til Strava og da hentes tidene automatisk inn til denne siden. For å legge inn data på Strava kan man enten logge turen på sin telefon (app til iPhone eller Android) eller man kan overføre data fra sin GPS-baserte treningskomputer (som Garmin, Timex, Bryton, Polar, Suunto, m.fl.).

Dette er en årlig konkurranse og det er dermed kun tider for inneværende år som teller. Så selv om du kanskje syklet en bra tid opp Kongsveien i fjor så må du nok ut igjen i år for å få en tellende tid!

Merk at selv om dette er en konkurranse om å sykle opp disse bakkene raskest så gir dette ingen frikort til ikke å sykle ansvarlig! Les igjennom Stravas egen oppfording her, følg trafikkreglene og vær vennlig mot andre trafikanter - også bilister! :-)


Utregningen av poengskalaen:

Klatrekongen er basert på en 150-poengs skala (150 poeng for nr 1, 149 poeng for nr 2, etc). Om man da har f.eks. den beste siden på samtlige tre bakker i år så får man 450 poeng. Man må også derfor komme blant de topp 150 tidene (for inneværende år) for å få poeng i det hele tatt. Om man f.eks. havner utenfor 150-plass på alle tre vil man få 0 poeng.

NB: For 2018 har Strava endret sitt api, delvis pga nye GDPR regler, som begrenser vår adgang til data. Det er derfor kun topp 100 som får poeng i år - fra 50p til 150p avhengig av hvor blandt topp-100 man er. Forhåpentligvis kan dette fikses igjen til 2019.

 


Om to syklister har lik poengsum er det den syklisten som har den laveste akkumulerte tiden av de tre stigningene som vil plasseres høyest.

 

Lykke til!

mvh

Martin
blogg på martinhoff.com