Hagen og Falck vinner finalen i Oslos Klatrekonge 2014!

6 Oct 2014

Gratulerer til Kristin Falck og Carl Fredrik Hagen som Oslos Klatredronning og Klatrekonge 2014!

Finalen ble arrangert i går i samarbeid med Velo City Specialized Concept Store Oslo i tillegg til litt støtte fra nærmeste familie! Velo City og Specialized bidro også med hovedpremier til finalistene - herunder S-Works landeveissko og S-Works dekk. Hyggelig at også Strava hadde sent over en kasse med småpremier fra USA til deltagere i B-Finalen som bestod av Strava-caps'er og vannflasker!

I år har både bladet Landevei og Procycling kommet meg i forkjøpet ved å skrive sine rapporter fra arrangementet! Her kommer nå min rapport som også inkluderer litt video fra herrene.

"B-Finalen"
Før finalene syklet en ganske stor gjeng på nesten 40 deltagere opp som et uformelt treningsritt med egen tidtagning på Strava - og her var det en rekke navn som har figurert høyt oppe på listene i år. Raskest opp var Lars Sølna Rødsdalen fra Tysil SK, og han ligger helt oppe på sjette plass på herrelisten... kanskje vi får se ham i finalen til neste år? Mange sterke tider her - særlig ettersom vi nå er i oktober måned!


Rødsdalen raskest opp av "B-Finalen"


Basert på Strava-tidene var topp-5 opp (forbehold om feil):

1: Lars Sølna Rødsdalen (Trysil) 15:47
2: Dag Torp-Hansen (Kjekkas) 15:51
3: Pål Fritsvold (Frøy) 15:57
4: Arne Sæterbakken (Ullevål) 16:46
5: Arne Brørs (Frøy) 16:50

I tillegg kjørte Jo Nordskar bra med 15:51 - han hadde igrunn tenkt å være med, men kom litt for sent til start! :-)

 

Damefinalen - Kristin Falck blir Oslos første Klatredronning!
I år var første gang vi har kåret en Klatredronning og det var ganske enkelt fordi i 2012 og 2013 var det litt for få damer med på listene til at det var konkurranse nok. I år har det endret seg veldig og det har vært stor kamp om de øverste plassene på listen i hele vår og sommer.

Nr 3 på listen Siri Hildonen måtte dessverre melde pass og da var det de to øverste på damelisten som skulle kjempe om tittelen: Kristin Falck og Katrine Hofstad.


Katrine setter fart fra start og forbi Besserud

Katrine satte stor fart fra start, og de lå sammen helt til den siste kneika før målgang hvor Kristin viste seg som den sterkeste. Faktisk satte hun Strava-QOM på den siste bakken og totalt var tiden opp fra Gressbanen den neste sterkeste på Strava all-time! Katrine kom bare noen sekund bak så her var det stor fart hele veien.

Svært hyggelig at Kristin også syklet i sin regnbue-trøye som hun vant i fellesstarten i master-VM i Slovenia tidligere i år. Da har hun vunnet to store titler i år: Verdensmester og Oslos Klatredronning! Gratulerer!!! ;-)


Gratulerer til Kristin Falck som Oslos første Klatredronning!


Herrefinalen: Carl Fredrik Hagen får sin revansj fra 2012
På herresiden var det Erik Bohman, Arne Post og Carl Fredrik Hagen som skulle gjøre opp om tittelen. Før start kunne vi lese på procycling.no at landeveislaget Sparebanken Sør sin nysignerte stjerne var den "klatresterke Hagen"... ja vi får se da tenkte jeg! I 2012 tapte Carl Fredrik klatrekonge-finalen mot nettopp Arne, så nå hadde han mulighet til revansj!

Jeg kjørte etter de på motorsykkel og både video samt noen bilder kan ses på den lille filmen jeg satte sammen under. Første gang jeg stoppet var i svingen før Holmenkollen restaurant og her kom Carl Fredrik i nærmest full spurt rundt svingen i et forsøk av å riste av Arne. Her måtte Erik slippe disse to og passerte noen få sekund bak.


Carl Fredrik forsøker å riste av Arne. Photo: Alex Krill


Jeg tok de igjen rett etter Holmenkollen Kapell og her stoppet de nesten helt opp en periode da ingen ville ligge foran og dra. Men da de kom til krysset før Frognerseteren satte Carl Fredrik inn det avgjørende rykket (se videoen) hvor han fikk tre-fire sekund, en luke Arne ikke klatre å tette igjen.


Rett etter det avgjørende rykket

De siste fem hundre meterne økte Carl Fredrik ledelsen til ca femten sekund og kom inn på tiden 14:23 - en svært sterk tid sett i lys av at det var perioder med rolig luresykling! Gratulerer!!


Oslos Klatrekonge 2014!

 

Her er videon fra motorsykkelturen min opp sammen med herrefinalistene:

 

 

Klatrekonge lanseres i Bergen og Trondheim i 2015
Jeg skal innrømme at jeg har blitt overveldet over hvilken interesse konkurransen har fått i år og det er utrolig morsomt! Oslos Klatrekonge er ment som en ekstra motivasjon til treningen og en konkurranse som kan løpe hele sesongen. Jeg håper å se enda flere syklister, både erfarne og nye, med på listene til neste år. For de som ikke konkurrerer i toppen minner jeg om duellene (hvor funksjonaliteten skal bli utvidet) og også mulighetene til å sortere per klubb. Selv om finalen har blitt avholdt ligger listene live frem til 31 desember så det er fortsatt mulig å melde inn nye dueller og/eller forsøke å forbedre plasseringen sin!

Til neste år vil også klatrekonge-konkurransen offisielt starte i både Bergen og Trondheim. Hvordan dette i praksis vil administreres (vil være lokalt) kommer vi tilbake til!