Vårstemning i Klatrekongen!

16 Mar 2015

Selv om det har vært litt stille fra redaktøren (undertegnede!..) de siste par månedene så har det ikke lagt noe demper på aktivitetsnivået på Klatrekongen-listene! Snart kommer det litt nyheter vedrørende finalearrangementet i Oslo samt samarbeid med sykkelklubber i et par av de andre byene - så det skjer ting i det stille her og alt tyder på at 2015 kommer til et bra klatreår! Så ingen grunn til å henge med geipen over rulla på vaskerommet - her er det bare å komme seg ut og sykle. Hørt om spesifisitetsprinsippet?... Det er så enkelt at man blir god på det man trener på. Skal du bli god på å sykle bakker i høyt tempo så må du trene på å sykle bakker i høyt tempo!

 

Allez Allez i Grefsenkollen (februar)
Undertegnedes Specialized Allez opp Grefsenkollen i februar

Dette vet kanskje vår nybakte juniorverdensmester Sven Erik Bystrøm litt om?... Han har nemlig vært ute og satt amatørene på plass i Stavanger. Så nå ligger det ferske hjulspor fra en verdensmester opp Gramstadbakken og venter på å bli utfordret fra noen lokale helter!

Oslo leder fortsatt ann hva gjelder antall syklister, og Lars Sølna Rødsdalen (6'te plass i 2014) har satt vårskapet på plass med å bl.a. klokke inn en 17:02 tid på Tryvann. Allerede nå er det fem hundre syklister på Oslo-listen... så i år blir det mer konkurranse en noen gang!

Bergen, Trondheim, Kristiansand er det også bra aktivitet i - ja iallefall til å være Mars måned. I Kristiansand er en av bakkene Driveneskleiva, og da jeg oppdaget at rittet Oggevann Rundt har målgang på toppen av denne bakken så meldte jeg meg naturligvis! Anbefaler andre lokale helter i området til å bli med!

Ellers har det vært noen tekniske problemer med kanskje den mest syklede av bakkene i Oslo, Kongsveien. IT-avdelingen jobber direkte mot Strava for å få fikset den og vi ber om litt tålmodighet. Om ikke tiden fra Kongsveien blir oppdatert med en gang så send gjerne en melding via Facebook så noterer vi det, men forhåpentligvis blir dette rettet opp i veldig snart. (Dette skyldes at enklete har lagt opp korrupte data som må fjernes... bl.a. en økt som ligger der som starter i 2011 og slutter i 2015...).

Mer nyheter kommer snart. Imellomtiden er det bare å olje kjedet, barbere leggene, sette på karbonhjula, og finne fram til nærmeste bakke i #klatrekongen

Og husk å legge ut Instagram bilder med hashtag #klatrekongen!