Klatrekongen finale, Oslo 2015: "Sagene Klatrekonge!"

21 May 2015

Bli med på finalen i Oslo den 8 September i samarbeid med Sagene IF Sykkel! I år blir finalen åpent for "alle", men det blir puljestarter basert på seeding fra listene i Klatrekongen Oslo - så om man skal plassere så godt man kan bør man ha så bra seeding man klan i forkant! Det er mao. bare å holde av datoen og komme seg ut og sykle bakkene! Påmelding på rittresultater.no åpner snart.


Fjorårets vinner Carl Fredrik Hagen. Hvem blir det i år?

 

Her er pressemeldingen fra Sagene IF og undertegnede!

 


 

 

Velkommen til årets mest prestisjefylte sykkelritt i Oslo

Sagene IF Sykkel og klatrekongen.com inviterer til årets mest prestisjefylte landeveisritt i Oslo tirsdag 8. september 2015. Sagene Klatrekonge 2015 blir en totalt nyskapende rittopplevelse hvor byens raskeste kvinner og menn inviteres til duell i byens mest legendariske bakke.

Rittkvalifiseringen skjer skjer gjennom Strava-registering av tider i tre klassiske Oslo-bakker: Grefsenkollen, Kongsveien og Tryvann. Tidene oppdateres fortløpende på klatrekongen.com. 

- Dette er fullstendig nyskapende sykkelritt.  Ryttere kan kjøre kvalifisering akkurat når det passer dem så lenge de har med GPS. Det er antakelig første gang slik teknologi brukes i rittsammenheng i Norge, sier rittleder Frode Kolvik i Sagene IF Sykkel. 

Hvem som helst kan delta i rittet, og ansvarlig for klatrekongen.com, Martin P. Hoff, opplyser at 6000 syklister var registrert på klatrekongens hovedliste i 2014. 

Herrefinalen til Tryvann i 2014 ble vunnet av Carl Fredrik Hagen (Sagene/Team Sparebanken Sør), og damefinalen av Kristin Falck (Rye). Men i fjor ble kun de tre beste invitert til finalen opp til Tryvann. 
  
I 2015 utvides konseptet betraktelig. Det blir seedet puljestart etter resultater på klatrekongen.com, og de svakeste starter først. Det blir fem ryttere per pulje med ca. 1 minutts startintervaller.  Starten blir ved Bogstadvannet, og løypa starter med en sløyfe inn til Skansebakken i Sørkedalen før Tryvann bestiges via Ankerveien og Holmenkollveien. 

- Vi tror dette blir en annerledes sykkelopplevelse med masse morsom action før den brutale avgjørelsen faller i bakken, sier Frode Kolvik. 

Arrangørene tviler på at det blir vanskelig å fylle startlisten - det er allerede stor aktivitet på klatrekonge.com med over 500 registrerte tider. Og fjorårsvinner Carl Fredrik Hagen, som i 2015 har tatt steget opp i proffenes rekker, har varslet sin ankomst til finalen. 

Arrangørene lover også kontinental feststemning i målområdet med fete premier og pølser og pils til alle!

Påmelding: rittresultater.no

Mer informasjon: 
Rittleder Frode Kolvik, tlf 959 11 293 
Informasjonsleder Bård Idås, tlf 950 44 483 
Sekretariatsleder Bjørn Tore Foss, tlf 970 25 021
Klatrekongen.com Martin P. Hoff, tlf 472 14 721

http://www.sagenesykkel.com
http://klatrekongen.com
På Facebook: https://www.facebook.com/events/1488419064716401/